Jan E. Jørgensen

Din storbystemme

Sagt om jan

KIRSTEN BIRGIT SCHIØTZ KRETZ HØRSHOLM, 
DEN KORTE RADIOAVIS:

"Jeg har nogle tilbagevendende natlige tanker om Jan E. Jørgensen – og de er kommet efter han sagde det der om Tibet-kommissionen. Han er en mand – og en ideolog – og en liberal tænker. Jeg overvejer at stemme personligt på Jan E. Jørgensen. Så. Så kom det ud."

Dan Rachlin, tv-vært og DJ:

"Jeg oplever Jan E. Jørgensen som en ægte liberal Venstre-repræsentant. I en tid hvor det kan være svært at skelne mellem rød og blå, står Jans holdninger klart og tydeligt.

Lise-lotte Lohmann, skuespiller: 

"Mange Christiansborg-politikere ved for lidt om verden uden for murene, og derfor er det en kæmpe fordel, at Jan både sidder i kommunalbestyrelsen og i Folketinget. Han passer begge jobs perfekt."

Marion Pedersen, fhv mf (V):

Du skal stemme på Jan fordi:
Han er dygtig
Han er seriøs
Han er hårdtarbejdende
Han sætter sig godt ind i sagerne
Han er lydhør
Han har erfaring fra det virkelige liv
Han tænker på helheden
Han er god til samarbejde - også tværpolitisk

Erling Daell, 
virksomhedsejer, direktør og musiker:

“Jan er altid velargumenteret og et behageligt, sympatisk menneske. Han er én, man lytter til. Han er et liberalt medlem af Venstres folketingsgruppe.”

Helge Sander, (V)
fhv minister og borgmester i Herning: 

"Jeg har kendt Jan, siden jeg boede på Frederiksberg i 80’erne. Han er liberal – helt ind under huden – og har en storbystil, som han nok skulle lave lidt om, hvis han stillede op i det midtjyske – men det gør han jo heller ikke."

Kenneth Kristensen-berth, EU-ordfører, DF: 

"Jan E. Jørgensen er en lalleglad jubeleuropæer – det er ikke set værre siden Uffe Ellemann."

Ellie Jokar, Den Lyserøde Taxi:

"Undskyld, men er du ikke sådan en politiker, der er ret elsket?"

Torben Steno, Cordua & Steno (Radio 24/7):

”Hvis man skulle nominere en præsidentkandidat for det borgerlige Danmark, hvis vi havde sådan en amerikansk valgkamp, så ville jeg nominere Jan E. Jørgensen.”

Gry Inger Reiter, Information:

"Ok, jeg kan lige så godt lægge ud med at indrømme det. Jeg er også en af dem, der har et lille crush på Jan E. Jørgensen."

Lisbeth Knudsen, Mandag Morgen:

"Jan E. Jørgensen er en Venstremand, der tør stikke ud fra mængden og blande sig i debatten, når by-Venstre trynes eller liberale frihedsidealer drukner i hensynet til Dansk Folkeparti."

Peter Brixtofte (i bogen ”Hartlings arv”):

"Jan E. Jørgensen er en af de politikere, der kan sikre, at Venstre vil være toneangivende i dansk politik mange år frem."

Margrethe Auken,
medl. af Europa-Parlamentet (SF) (i Altinget):

"Jan E. Jørgensen er en klassisk Venstremand og lidt ligesom Uffe Ellemann. Han er en af dem, man kan tage med hjem til mor uden at blive smidt ud."

Rune Selsing, nationalkonservativ filosof (Boganmeldelse af En Ægte Liberal i Berlingske):

"Populismen og det letbenede går også igen, når han plat erklærer, at X Factor har gjort mere for integrationen end alle integrationsministre tilsammen."

Klaus Riskær Pedersen (I Debatten på DR2):

"Du er ikke respektfuld over for andre. Du er arrogant, og du taler ned til folk.

Peter Lauritsen, Ræson:

"I de senere år har Jan E. Jørgensen placeret sig som et liberalt fyrtårn i Venstres folketingsgruppe."

Rune Selsing, Berlingske:

"Han ligner måske en frederiksbergadvokat opvokset med en sølvske i munden, men han er søn af en enlig ufaglært mor, der har opdraget ham med en stærk arbejdsmoral.

Olav Hergel, Politiken:

"Jan E. Jørgensen har opnået en anseelig københavnerberømmelse, som Venstres ansigt i storbyen."

Hanne Severinsen,
fhv. MF, næstformand for Venstre og medlem af Københavns Borgerrepræsentation (V)

"Jan er for mig indbegrebet af det gode, gamle, liberale Venstre. Et parti, der orienterer sig internationalt. Et parti, der bakker helhjertet op om EU. Og et parti, der respekterer menneskerettighederne."

niels frid-nielsen,
journalist og kulturkommentator, Altinget

"Venstre har en reel andel i det folkelige danske kulturliv og bør igen påtage sig et ansvar for den kulturelle sammenhængskraft i vores samfund. Jan E. Jørgensens opgør med tidligere tiders "blodrus" mod DR og kulturliv er ingen blankocheck, men det lover unægteligt godt." 

mette davidsen-nielsen,
kulturredaktør, politiken

"Vi ved stadig ikke, hvad det er, Jan E. Jørgensen gerne vil bygge op. Og indtil da er hans udmeldinger selvfølgelig gratis. Men gratis kan også være godt."